دسته : حقوق
فرمت فایل : word
حجم فایل : 136 KB
تعداد صفحات : 32
بازدیدها : 468
برچسبها : تحقیق خسارت مازاد
مبلغ : 1000 تومان
خرید این فایلدانلود مقاله و تحقیق بررسی خسارت مازاد بر دیه در نظام حقوقی ایران بصورت فایل ورد قابل ویرایش و آماده ارائه
مقدمه
دیه به عنوان یکی از نهادهای حقوقی مورد پذیرش اسلام، از لحاظ حقوقی واجد چه ماهیتی است؟ آیا ماهیت این نهاد، مدنی است که به منظور جبران خسارتها و زیانهایی که در نتیجه عمل مرتکب به بزه دیده یا اولیای او وارد شده، پرداخت می شود یا ماهیتی جزایی دارد تا در زمره مجازاتها قرار گیرد و به عنوان کیفری بر مرتکب برای تنبّه و احساس درد و رنج وی اعمال شود. یافتن پاسخ این پرسش، علاوه بر آثار متفاوتی که بر قبول هر نظریه مترتب می شود، روشن شدن مسائل علمی دیگری، از جمله جواز یا عدم جواز اخذ خسارت مازاد بر دیه را در پی دارد که خود، مطمح نظر و محل مناقشه بسیاری از صاحب نظران بوده و هست.
دیه کیفر نقدی که از مجرم به نفع مجنی علیه یا قائم مقام او گرفته شود، دیه مالی است که از طرف شارع برای جنایت تعیین شده است.
دیه کیفر نقدی که از مجرم به نفع مجنی علیه یا قائم مقام او گرفته شود، دیه مالی است که از طرف شارع برای جنایت تعیین شده است. دیه مالی است که به سبب جنایات بر نفس یا عضو به مجنی علیه یا به ولی یا اولیای دم او داده می شود.
پیش از اسلام قبایل مختلف عرب، تابع نظام واحدی نبودند. آنان از آداتی کهن پیروی می کردند که به طور عمیق در افکار و جانهایشان نفوذ کرده بود ...
عناوین مطالب مقاله
مقدمه
ماهیت حقوقی دیه
تاریخچه دیه
فلسفه وجودی دیه چیست؟
ماهیت حقوقی دیه و نظرات مختلف آن
نگرش بر خسارات مازاد دیه
برداشت اول
برداشت دوم
ماهیت حقوقی دیه از نظر دکتر کاتوزیان
رای هیات عمومی دیوان عالی کشور(شعب حقوقی)
نسخ قانون مسئوولیت مدنی
مقطوع بودن دیه
اعتبار امر مختومه
نظریات مشورتی اداره حقوقی دادگستری
آرای اصراری هیأت عمومی دیوانعالی کشوری
دلایل مطالبه خسارت مازاد بر دیه
نتیجه گیری
منابع
خرید و دانلود آنی فایل