دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 2923 KB
تعداد صفحات : 30
بازدیدها : 445
برچسبها : انسجام سازمانی سازمان منسجم مدیریت انسجام مقاله اختصاصی
مبلغ : 40000 تومان
خرید این فایلدر مقاله حاضر به طور کلی به بررسی انسجام سازمانی و آثار و عوامل موثر بر آن پرداخته شده است. نخست تعریفی از انسجام سازمانی و مدیریت انسجام سازمانی آورده شده است سپس به بررسی کامل انسجام در سازمان پرداخته می شود سپس به تاثیر انسجام سازمانی بر روی متغیرهای مختلف سازمانی و روابط بین آنها اشاره می شود. پس از آن عوامل موثر بر انسجام در سازمان معرفی می شود. لازم به توضیح است منابع مقاله بصورت رفرنس نویسی پاورقی و نیز در انتهای مقاله آورده شده است.
انسجام سازمانی به وضعیتی اشاره دارد که در آن اعضای سازمان با همدیگر هماهنگی و همکاری داشته و به اهداف و ارزش های مشترک سازمان پایبندی دارند. این انسجام می تواند در سطوح مختلف سازمان، از جمله تیم ها، بخش ها و به طور کلی سازمان، وجود داشته باشد. انسجام سازمانی نشان دهنده همبستگی، انگیزه و رضایت کارکنان در سازمان است و می تواند تأثیر مستقیم بر عملکرد، پایبندی و رفتارهای شهروندی سازمانی کارکنان داشته باشد.
انسجام سازمانی به معنای هماهنگی و همگرایی اعضای سازمان در خصوص رسیدن به اهداف و ماموریت های آن است. به دلایل مختلفی مانند گسترش سازمان، تغییرات در فرآیندها و ساختار، افزایش تعداد اعضا و تنوع فرهنگی آنها، حفظ و بهبود انسجام سازمانی ضروری است.
در ادبیات اداری، مفاهیمی از قبیل مدیریت انسجام، انسجام افراد و انسجام گروهی وجود دارد که هر کدام در خصوص بخشی از انسجام سازمانی است.
برای بررسی انسجام سازمانی، از روش های مختلفی مانند مصاحبه با اعضا، مشاهده میدانی، مانیتورینگ فرآیندها و آزمون های پرسشنامه ای استفاده می شود. ...
طبق مدلی که توسط TACS از سازمان منسجم ارائه شد؛ سازمان شامل دو دسته است. اولی- اجزای خارجی شامل بیانیه مأموریت، ستاده، داده، محیط عام و محیط خاص و دومی- اجزای داخلی شامل ساختار، راهبرد، روشها، سبک مدیریت کارکنان و فرهنگ می باشد. سازمانی منسجم است که ارتباط میان اجزای داخلی و خارجی سیستم را به خوبی برقرار نماید. بر همین اساس نتایج مطالعات صورت گرفته نشان می دهد که دستیابی به انسجام سازمانی نیازمند شکل خاصی از ساختار، روشها و راهبرد در سازمان می باشد و به همین دلیل شناخت انواع ساختار سازمانی و نقش آنها در زمینه ایجاد انسجام بسیار ضروری است ...
در ادبیات مدیریت سازمانی غربی، انسجام به طور سنتی به عنوان یک مفهوم مهم در سطح گروه در نظر گرفته می شود. تنها مطالعات کمی انسجام را در سطوح سازمانی و اجتماعی مورد بررسی قرار دادند.
انسجام و تحرک دو فرآیند گروهی اصلی هستند. انسجام منجر به تشکیل و نگهداری گروه ها می شود، در حالی که تحرک، کارایی و عملکرد عادی گروه ها را تسهیل می کند. شاین بیان کرد که یکپارچگی داخلی و سازگاری خارجی دو موضوع اساسی هستند که سازمان ها با آن مواجه هستند.
سازمان ها تنها با سازگاری با محیط بیرونی می توانند به حیات خود ادامه دهند، در حالی که یکپارچگی درونی اساس و پیش نیاز سازگاری بیرونی است. انسجام یک شاخص مهم برای یکپارچگی داخلی است.
انسجام سازمانی به وضعیتی اشاره دارد که در آن اعضای سازمان با همدیگر هماهنگی و همکاری داشته و به اهداف و ارزش های مشترک سازمان پایبندی دارند. این انسجام می تواند در سطوح مختلف سازمان، از جمله تیم ها، بخش ها و به طور کلی سازمان، وجود داشته باشد. انسجام سازمانی نشان دهنده همبستگی، انگیزه و رضایت کارکنان در سازمان است و می تواند تأثیر مستقیم بر عملکرد، پایبندی و رفتارهای شهروندی سازمانی کارکنان داشته باشد.
مدیریت انسجام سازمانی به مجموعه ای از فعالیت ها و رویکردها اطلاق می شود که برای بهبود ارتباطات و هماهنگی بین اعضای یک سازمان استفاده می شود. این عمل به حفظ انسجام و هماهنگی در تصمیم گیری ها، مسیرها و روش های ارتباطی کمک می کند.
مدیران باید در زمینه مدیریت انسجام سازمانی مهارت هایی را داشته باشند، برای مثال باید به دانش روان شناختی اعضای سازمان خود آگاه باشند، به شدت؛ با تعهد در قبال آنها باشند و با کارکنان و مدیران دیگر رابطه صمیمی و جدی برقرار کنند.
بهترین راه برای بهبود مدیریت انسجام سازمانی، تدابیر خودرانی سازمان و مطابق با حافظه بلند مدت است. برای این منظور می توان به توسعه مهارت های فردی، رسیدگی به تفاوت های فرهنگی و استفاده از تفکر گروهی قدرتمند و بازنگری روی چارچوب های موجود در سازمان اشاره کرد.
همچنین استفاده از ابزارها و تکنیک هایی مانند برگزاری کارگاه های آموزشی و گفت وگوها، تقویت عملکرد گروه و همکاری را بالا می برند و در نتیجه مدیریت انسجام سازمانی را بهبود می بخشند.
بنابراین، مدیریت انسجام سازمانی برای هر سازمانی بسیار مهم است و به وسیله روش هایی مانند توجه به روابط میان فردی، مهارت های روان شناسی، توسعه مهارت های فردی و تکنیک های گروهی، می توان آن را بهبود داد.
مدیریت انسجام سازمانی یکی از اصلی ترین وظایف مدیریت است و مدیران نقش بسیار مهمی در ایجاد و حفظ انسجام در سازمان دارند. در ادامه مقاله نقش مدیران در انسجام در سازمان را مطرح می کنیم. ...
عناوین مطالب مقاله
انسجام سازمانی
مدیریت انسجام سازمانی
بررسی آثار انسجام سازمانی
بررسی نقش انسجام سازمانی در بهبود همکاری و هماهنگی
بررسی نقش انسجام سازمانی در بهره وری
نقش انسجام سازمانی در خلاقیت و نوآوری سازمان
تاثیر انسجام سازمانی بر ارتباطات سازمانی
تاثیر انسجام سازمانی بر بازدهی و کارایی سازمان
رابطه مدیریت منابع انسانی و انسجام در سازمان
رابطه رفتار سازمانی و انسجام در سازمان
بررسی رابطه سبکهای رهبری و انسجام سازمانی
بررسی روابط بین متغیرهای سازمانی و انسجام سازمانی
عوامل موثر بر انسجام در سازمان
منابع
خرید و دانلود آنی فایل