دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 765 KB
تعداد صفحات : 181
بازدیدها : 594
برچسبها : تعهد کارکنان مسئولیت اجتماعی سازمان
مبلغ : 9000 تومان
خرید این فایلپایان نامه تأثیر تعهد کارکنان بر مسئولیت اجتماعی سازمان
چکیده
سازمانهای امروز برای توفیق باید نه فقط به محیط بیرونی سازمان از جهت مشتریانش بنگرد بلکه باید همه کارکنان، شهروندان، همه آدمیان و همه طبیعت این کره خاکی را مشتری خود بداند. توجه به مسائل اجتماعی مستلزم ایجاد ساختارهای لازم در سازمان ها و پایه گذاری فرهنگ جامعه دوستی و کلی نگری است. بسیاری از محققان بر اهمیت تعهد سازمانی در جهت افزایش مسئولیت پذیری اجتماعی تاکید نموده اند. به همین منظور هدف اصلی این تحقیق بررسی تاثیر تعهد سازمانی بر مسئولیت اجتماعی است. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کلیه کارکنان اداری سازمان مرکزی حفاظت محیط زیست تهران که تعداد این افراد شامل 200 نفر می باشند. جهت تعیین حجم نمونه از جدول مورگان استفاده شد که حجم نمونه 132 حاصل گردید و در نهایت 126 پرسشنامه به دست محقق رسید. با استفاده از نرم افزار Spss ،آزمون های مورد نظر بر روی داده ها صورت گرفتند. از آزمون همبستگی و آزمون رگرسیون برای بررسی فرضیات استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که تعهد سازمانی تاثیر مثبت و معناداری بر مسئولیت قانونی، مسئولیت اخلاقی، مسئولیت اقتصادی و مسئولیت ملی دارد. با توجه به نتایج فوق در نهایت تاثیر تعهد سازمانی بر مسئولیت اجتماعی مورد پذیرش قرار گرفت.
کلمات کلیدی: تعهد، مسئولیت اجتماعی، مسئولیت قانونی، مسئولیت اخلاقی، مسئولیت اقتصادی، مسئولیت ملی.
مقدمه
انسان موجودی اجتماعی است که از لحظه تولد تا آخر عمر در اجتماع به سر می برد و دائما در تعامل با انسانهای دیگر می باشد. وی همواره باید یاد بگیرد چگونه در جمع زندگی کند و نیازهای خود را ارضا نماید. این امر نیازمند به یکسری مهارتهای اجتماعی است که فرد در طی فرایند جامعه پذیری آن ها را فرا می گیرد و یادگیری درست آنها می تواند منجر به شکل گیری مسئولیت اجتماعی شود. در دهه اخیر مسئولیت اجتماعی به عنوان گسترش زمینه مطالعاتی که قبلا آموزش شهری و شهروندی نامیده می شد، ظهور کرده است. این مفهوم جدید بسیار وسیع تر است، بدین لحاظ که شامل توسعه مهارتهای اجتماعی می باشد که فرد و سازمان را قادر می سازد تا در جامعه بزرگ تر و اجتماع سیاسی، عضو مسئولیت پذیر و فعالی باشد. مسئولیت اجتماعی را پیروی از قوانین اجتماعی و برآوردن انتظاراتی که جامعه از فرد دارد تعریف کرده اند. این قوانین از نقشهای اجتماعی استنباط شده و در واقع بیانگر هنجارهای فرهنگی و اجتماعی است و چگونگی و میزان تعهد و التزام فرد نسبت به افراد دیگر جامعه را نشان می دهد. یکی از الزامات مسئولیت اجتماعی شرکتها تعهد سازمانی می باشد. تعهد سازمانی بیانگر وابستگی به سازمان است. مفاهیم متعددی مانند وجدان، اخلاق کاری، رغبت و مسئولیت پذیری با وجود داشتن تفاوت های متعددی معادل با تعهد مورد استفاده قرار می گیرند، به عبارتی مانند خیلی از مفاهیم روان شناختی سازمانی، تعهد نیز به شیوه های متفاوتی تعریف شده است.
به طور کلی محققان سه نوع تعهد شناسایی کرده اند که منجر به تعهد سازمانی کلی می شود: تعهد عاطفی، تعهد هنجاری، تعهد مستمر
تعهد عاطفی مهم ترین عنصر تعهد سازمانی می باشد. تعهد عاطفی به عنوان وابستگی یا دلبستگی فرد به سازمان تعریف شده است.
تعهد هنجاری دومین مفهوم و عنصری است که تعهد سازمانی را ایجاد می کند. تعهد هنجاری به عنوان نوعی تعهد و التزام تعریف شده است که کارکنان را به سمت این احساس هدایت می نماید که با سازمان بمانند محققان پی برد هاند که تعهد هنجاری توسط سطح پرداخت، سطح تحصیلات یا سن هدایت نمی شود، بلکه یک احساس اعتماد متقابل است که الزام و تعهد برای ماندن را ایجاد می کند
تعهد مستمر جزء سوم تعهد سازمانی می باشد. تعهد مستمر به عنوان نیاز به ماندن با یک سازمان، به دلیل هزینه بالای ترک آن تعریف شده است. آلن و میر می گویند که تعهد مستمر بر پایه دو عامل ایجاد می شود: تعداد یا مقدار سرمایه گذاری و اهمیت آن سرمایه گذاری. کارکنان در سازمان باقی می مانند چون تصور می کنند که احتمالا هزینه ترک سازمان خیلی بالا است.
فهرست عناوین اصلی تحقیق
فصل اول: کلیات تحقیق
فصل دوم: ادبیات و پیشینه تحقیق
مقدمه
تعهد سازمانی
اهمیت تعهد سازمانی
مدل سه بخشی تعهد سازمانی
ابعاد تعهد سازمانی
تعاریفی دیگر از ابعاد تعهد سازمانی
عوامل مؤثر بر تعهد سازمانی
مفهوم مسئولیت پذیری
سطوح مسئولیت پذیری
انواع و دسته های مسئولیت پذیری
تبیین مفهومی مسئولیت اجتماعی شرکت ها
مسئولیت اجتماعی شرکت در جامعه و کشور
سیاست گذاری حکومت در ترویج مسئولیت اجتماعی شرکت ها و اثرات آن
مسئولیت اجتماعی شرکت ها در ایران و موانع موجود
عوامل تأثیرگذار بر تسهیل ترویج مسئولیت اجتماعی شرکت ها در ایران
گزینه های سیاست گذاری عمومی ایران در مسئولیت اجتماعی شرکت ها
عواملی که یک کسب و کار را به سمت CSR سوق می دهند
حد و مرز مسئولیت ها
مدل های مطرح در حوزه CSR
افزایش تعهد و مسئولیت پذیری بیشتر کارکنان
تحقیقات انجام شده
فصل سوم: روش تحقیق
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها
فصل پنجم: تحلیل یافته ها و نتیجه گیری
منابع
پیوست
خرید و دانلود آنی فایل