تحقیق جدیدترین آسیب های اجتماعی در ایران

تحقیق جدیدترین آسیب های اجتماعی در ایران تحقیق جدیدترین آسیب های اجتماعی در ایران

دسته : -پژوهش

فرمت فایل : word

حجم فایل : 20 KB

تعداد صفحات : 36

بازدیدها : 209

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

تحقیق جدیدترین آسیب های اجتماعی در ایران

تحقیق جدیدترین آسیب های اجتماعی در ایران

چکیده:

افزایش معتادان آسیبی جدید

بر اساس آخرین ارزیابی‌ها، مواد مخدر در سال 83 بالغ بر 99472 میلیارد ریال شامل هزینه‌های خرید و مصرف مواد، کاهش بهره‌وری و مشارکت اجتماعی مصرف‌کنندگان و قاچاقچیان، هزینه‌های دولت در زمینه‌ کاهش تقاضا و مقابله با عرضه، هزینه آسیب‌های اجتماعی و ... به اقتصاد ایران ضربه زد. از جدیدترین آسیب های اجتماعی عصر حاضر گرایشی دوباره و شدید معتادان به مواد مخدر در ایران است.

جدیدترین آمار رسمی از معتادان ایران اعلام شد  

 هزینه‌ها و خسارتهای مواد مخدر بیش از سه چهارم درآمدهای نفتی سال 83 کشور را به خود اختصاص داد. جدیدترین آمار رسمی معتادان و مصرف‌کنندگان مواد مخدر در ایران اعلام شد.

 به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران بر اساس آخرین تحقیقات رسمی کشور شمار مصرف‌کنندگان مواد مخدر ایران 4 میلیون نفر ــ با بیش از 5/2 میلیون مصرف‌کننده منظم ــ است. بر اساس آخرین ارزیابی‌ها، مواد مخدر در سال 83 بالغ بر 99472 میلیارد ریال شامل هزینه‌های خرید و مصرف مواد، کاهش بهره‌وری و مشارکت اجتماعی مصرف‌کنندگان و قاچاقچیان، هزینه‌های دولت در زمینه‌ کاهش تقاضا و مقابله با عرضه، هزینه آسیب‌های اجتماعی و ... به اقتصاد ایران ضربه زد.

 سهم مصرف‌کنندگان از این خسارتها 3/48، دولت 24 و جامعه غیرمصرف‌کنندگان) 7/27 درصد بوده و این درحالیست که در محاسبه هزینه‌های مواد مخدر، هزینه‌هایی از قبیل نگرانی مردم از اعتیاد و قاچاق مواد مخدر (حداقل 85 درصد مردم نگرانند) امر معنوی شهادت و جانبازی هزاران نفر از نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی، ایجاد ناامنی در مرزها و برخی از شهرها و در نتیجه فرار مغزها و کاهش سرمایه‌گذاری ناشی از آن، هزینه‌های ناشی از اخراج کارکنان معتاد در بخش دولتی، انزواجویی معتادان و خانواده‌های آنها، اثرات مصرف مواد مخدر بر تصادفات جاده‌ای (10 تا 15 درصد تصادفات در هر سال)، از بین رفتن نهاد خانواده، تهدید آرامش و امنیت خانوارها از سوی معتادان، هزینه‌های خصوصی افزایش امنیت خانواده‌ها مرتبط با اعتیاد، نگرانی خانوارها از اعزام فرزندان خود جهت ادامه‌ تحصیل یا خدمت سربازی در استان‌هایی با نرخ بالای شیوه اعتیاد، ایجاد انحراف و فساد در جامعه و نیروهای اجرایی، انحراف در تخصیص منابع و بر هم زدن ساختار عدالت اجتماعی متاثر از سود حاصل از قاچاق و هزینه‌های دولت در این حوزه و نظایر اینها منظور نشده‌اند و چنانچه این هزینه‌ها برآورد شود، مسلما آسیب‌ها و تهدیدات بسیار نگران‌کننده‌تر خواهد شد.

...

یکی از معضلات مهم جامعه ما افزایش آمار مجرمین و کجروان اجتماعی است. که مصداق این امر افزایش روز افزون آمار زندانیان می باشد. ارتکاب جرم جنبه فردی نداشته, بلکه نتایج آن متوجه کل جامعه خواهد بود. افزایش مجرمان به عنوان یک مساله اجتماعی مطرح می باشد.
دسترش روابط اجتماعی از یک سو افراد جامعه را به گروههای گوناگون تقسیم می کند و از سوی دیگر بر اثر گذشت زمان همسانی و همگونی سبب نزدیکی افراد گروهها به همدیگر می شود.

دکتر وامقی در پاسخ به این سوال که جدی‌ترین آسیب‌های اجتماعی در کشور کدام آسیب‌ها هستند، می‌گوید: «متاسفانه آمار دقیقی از هیچ کدام از مشکلات و آسیب‌های اجتماعی در کشور نداریم. به همین خاطر نمی‌توانیم بگوییم شیوع کدام آسیب بیش‌تر از بقیه و کدام آسیب عوارض و شدتش از لحاظ فردی، خانواده و جامعه بیش‌تر از بقیه است.

 

روشنک وامقی، مسوول تدوین سند آسیب‌های اجتماعی:  آمار دقیقی از آسیب‌های اجتماعی در ایران وجود ندارد
  _سرمایه وزارت کشور کم‌کم باید قبول کند که وزارت رفاه متولی آسیب‌های اجتماعی در کشور باشد.» این را روشنک وامقی، معاون پژوهشی دانشگاه توانبخشی و علوم بهزیستی، مشاور رییس ستاد مبارزه با مواد مخدر و مسوول تدوین سند آسیب‌های اجتماعی کشور به «سرمایه» می‌گوید. سندی که مطابق مادهء 97 قانون برنامهء چهارم توسعهء وزارت رفاه مکلف به تدوین آن برای کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی بوده است. او دربارهء فرآیند تهیهء این سند که در واقع یک برنامهء استراتژیک در زمینهء آسیب‌های اجتماعی است، می‌گوید: «در تدوین سندی که از سوی وزارت رفاه به عهدهء دانشگاه توانبخشی و علوم بهزیستی گذاشته شده بود، براساس روش علمی دلفی با 40 دستگاه دولتی و غیردولتی مکاتبه و از آن‌ها نظرخواهی کردیم در عین حال 20 صاحب‌نظر و عضو هیات دانشگاه نیز در این طرح با ما همکاری داشتند. به طوری که سند پس از سه بار ویرایش و با صرف 15 ماه زمان ماه گذشته آماده و به وزارت رفاه تحویل داده شد.»

 

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید