پایان نامه تاثیر میزان بکارگیری فن آوری اطلاعات بر ساختار سازمانی

پایان نامه تاثیر میزان بکارگیری فن آوری اطلاعات بر ساختار سازمانی پایان نامه تاثیر میزان بکارگیری فن آوری اطلاعات بر ساختار سازمانی

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 1384 KB

تعداد صفحات : 202

بازدیدها : 231

برچسبها : فناوری اطلاعات ساختار سازمانی دانلود پروژه

مبلغ : 13000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی تاثیر میزان بکارگیری فن آوری اطلاعات بر ساختار سازمانی شرکت سهامی بیمه ایران در شهر تهران از نظر مدیران و معاونین

پروژه پایانی و تحقیق بررسی تاثیر میزان بکارگیری فن آوری اطلاعات بر ساختار سازمانی شرکت سهامی بیمه ایران در شهر تهران

بخشهایی از متن پروژه

مقدمه:

تحولی ژرف در شرف وقوع است. تحولی که در سالهای آینده جامعه صنعتی را اساسا دگرگون خواهد نمود. این تحول ویژه، نتیجه پیشرفتهای سریع و بی سابقه تکنولوژی اطلاعات در سالهای اخیر است. پیشرفت علم و دانش در سالهای اخیر دستاوردهای فراوانی را برای انسان به همراه داشته است. آخرین پیشرفتها در زمینه ارتباطات، مخابرات، ماهواره ها، کامپیوترها، مسافرتهای فضایی، مهندسی ژنتیک و سایر علوم، نوید بخش تحولات بیشتر در قرن آینده است.

الوین تافلر در کتاب جابجایی در قدرت به عناصر سه گانه قدرت اشاره می کند که عبارتند از:

خشونت، ثروت و دانایی. بدین معنا که اگر در زمان انقلاب صنعتی، قدرت سرمایه یا ثروت حرف اول را در جهان آنروز می زد ولی امروزه این قدرت، مفهوم دانایی است که حرف اول را در جهان خواهد زد. به زعم تافلر بر خلاف دهه های قبل این قدرت زور یا بازو نیست که تعیین کننده قدرت جهانی یا گوینده حرف اول در جهان است بلکه این دانایی و اطلاعات بشری است که می تواند تکلیف ابر قدرت آینده را در جهان آینده روشن کند در نتیجه سرمایه گذاری های انفعالی و اقتصادی در این قرن در مقابل سرمایه گذاری های اطلاعاتی و علمی بسیار ناچیز و کم و کمتر خواهد شد. تافلر علت فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی را نیاز اطلاعاتی او به تکنیکها و فنون اطلاعاتی پیشرفته در زمینه تکنولوژی نظیر کامپیوتر می داند و همچنین علت قدرتمندی ژاپن در صحنه جهانی امروز و آینده را بعلت برخورداری از نظام اطلاعاتی و دانایی دقیق در صحنه جهانی می داند و یا علت ابرقدرت شدن احتمالی اروپا در یکی کردن قدرت تحقیق و توسعه و جمع آوری توان اطلاعاتی و دانایی خود در زمینه پیشرفت و تکنولوژی می داند.

عصر اقتصاد خود معیشتی و کشاورزی با بهره گیری از روشهای مبتدی مانند نیروی فیزیکی انسان و حیوان نقش اقتصادی خود را ایفا کرد و عصر انقلاب صنعتی نیز بر پایه بهینه سازی روش تولید انبوه با استفاده از نیروهای محرکه و بهره گیری از منابع انرژی شکوفایی خود را نمایان ساخت. اما اکنون عصر اطلاعات است که هسته و یاخته اساسی آنرا توانهای رایانه ای و شبکه های ارتباطی تشکیل می دهد در این دوران هدف اساسی بر افزایش توان فکری و اطلاعاتی و ارتباطی جامعه قرار دارد که محصول چنین ساختاری افزایش آگاهی اجتماعی و برقراری تعادل در دانش عمومی و بهره گیری از فناوریهاست و از آنجایی که بهره گیری از رایانه ها از دهه 50 آغاز شده. اهمیت این فناوریها بر همگان اثبات شده است.

نگرش جدیدی که بر دنیای پست مدرن حاکم است نشان می دهد که خواسته های اقتصاد پویا و سازمانهای جدید و در حال تحول مستلزم ایجاد ساختارهای جدید اجتماعی، سبکهای رهبری جدید و همچنین رهیافتهای نوین در ساختار سازمانی است و همه ناشی از سیل عظیم تولید و گسترش اطلاعات در عصر حاضر است که سازمان را مجبور به نگرش مجدد در عملکرد و فعالیتهایش می کند.

تعریف موضوع:

دوران جدید که به عصر اطلاعات یا انفورماتیک معروف شده نوید دهنده جهانی نو با شیوه های نوین بکارگیری اطلاعات است. تاثیر شگرفی که فناوری اطلاعات در دو دهه اخیر بر کار و زندگی بشر گذاشته در خلال تمدن چندین هزار ساله او سابقه ندارد. IT یا به عبارتی کاربرد علمی نظامهای کامپیوتری توانسته علوم مختلف را یاری دهد که هر یک گامی بلندبر داشته اند.

سازمانها نیز در این دوران به مثابهمغزهای پردازش کننده اطلاعات در نظر گرفته می شوند. سازمانها سیستمهای اطلاعاتی هستند. هر جنبه ای از عملکرد سازمان بستگی به پردازش اطلاعات دارد و مدیران تصمیمات خود را از طریق پردازش اطلاعات اتخاذ می کنند. با پیدایش اینترنت و اینترانت سازمانها مترادف با جریان اطلاعات گردیده اند.

...

سازمان و ساختار سازمانی

چرایی مطالعه سازمان

سازمانها نقش عمده ای را در جهان نوین ایفا می کنند. حضور سازمانها اساساّ هر بخشی از زندگی اجتماعی کنونی را تحت تاثیر قرار می دهد. پیتر دراکر معتقد است که امروزه جوانان باید سازمانها را همانگونه بیاموزند که اجدادشان کشاورزی را آموختند.

همه ما می دانیم که تحولات بزرگ اجتماعی اصولاً زائیده فعالیتهای سازمانی بوده است. امپراتوری رم، گسترش مسیحیت و رشد و توسعه سرمایه داری سوسیالیزم همگی از طریق فعالیتهای سازمانی امکان پذیر شده است. دفع ضایعات اتمی، تروریسم، بیکاری و سایر مسائلی که جامعه کنونی با آن روبروست همگی به گونه ای است که درکشان بدون درک مفاهیم سازمان و محتوای سازمانی دشوار است.

سازمانها هم می توانند مفید باشند و هم می توانند بذر نفاق و دشمنی را بپرورانند. سازمانها منافع فردی و گروهی اعضای جامعه را تامین می کنند. همچنین سازمانها در ارائه و تدوین سیاست های دولت نقشی فعال دارند.

یکی از نویسندگان بزرگ متون و ادبیات سازمانی (هال) می گوید که ما زمانی می توانیم به این پرسش که چرا باید سازمانها را مطالعه کنیم پاسخ دهیم که همه مطالب مربوط به سازمان را مطالعه کرده باشیم. بدون تردید در زمان کنونی که همگی در کشور سازمانی بسر می بریم مدیریت اهمیت زیادی دارد، ولی آنچه را که باید بیشتر مورد توجه قرار دهیم سازمان است نه تنها مدیریت.

در کل می توان اهمیت مطالعه سازمان را در این جمله ریچارد هال خلاصه کرد:

هر قدر ما بیشتر بتوانیم دنیایی را خلق کنیم که از نظر معنوی، اخلاقی و سیاسی تجانس لازم را داشته باشد بعنوان نیروی کار و شهروند بهتر می توانیم سازمانها را اداره کنیم و مقاومت نماییم.

در این قسمت از تحقیق محقق کوشیده است که با مطالعه و بررسی ادبیات نظری در خصوص تئوریهای سازمان و ساختار سازمان، اصول سازمان دهی و ساختار بندی سازمانها تصویری جامع از سازمان و مسائل ساختاری آنرا پیش روی خوانندگان قرار دهد.

سازمان

نگاهی به تعاریف سازمان

سازمان یک رابطه اجتماعی بسته ای است که طبق مقررات به افراد خارجی اجازه ورود نمی دهد. دستورات برای عملیات بوسیله افراد خاصی که عهده دار این وظیفه هستند. و در راس امور سازمان قرار می گیرند اعمال می شود و معمولاً یک ستاد اداری و اجرایی دارد.

سازمان یک نهاد اجتماعی هدفمند است که با برنامه هایی روشن، به علت داشتن ساختاری آگاهانه و مرز مشخص فعالیتهای خاص را انجام می دهد...

فهرست مطالب تحقیق

فصل اول

معرفی تحقیق

- مقدمه

- تعریف موضوع

- بیان مساله

- اهداف تحقیق

- اهمیت و ضرورت تحقیق

- فرضیه های تحقیق

- تعاریف عملیاتی متغیرها و واژه های اصلی تحقیق

فصل دوم

ادبیات نظری و تجربی تحقیق

1- قسمت اول: فن آوری اطلاعات

2- قسمت دوم: سازمان و ساختار سازمانی

3- قسمت سوم: پیشینه تحقیق

4- قسمت چهارم: تاریخچه و معرفی شرکتهای سهامی بیمه ایران

فصل سوم

روش و روش شناسی تحقیق

- مقدمه

- جامعه آماری

- روش جمع آوری اطلاعات

- نمونه و روش نمونه گیری

- ابزار اندازه گیری: معرفی پرسشنامه

- تعیین روایی (validity) و پایایی (Reliability) پرسشنامه

فصل چهارم

تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق

فصل پنجم

بحث و نتیجه گیری تحقیق

دارای منابع بصورت درون متنی، جداول و نمودارها

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید